Ammattiopisto Live opiskelijatyöt

Paracord-selviytymisranneke

6,00 €
sis. 24 % ALV

Paracord-ranneke, värilajitelma

Tälle selviytyjän luottotuotteelle löytyy valtava määrä käyttötarkoituksia. Näyttävä ranneke on mainio lahja retkeilijälle, veneilijälle, metsästäjälle, kalastajalle – tai kenelle tahansa.

Paracord on lujaa laskuvarjonarua, jolla voi esimerkiksi ripustaa riippukeinun tai korjata varusteet. Narun vetolujuus on 249kg. Sen halkaisija on 4mm. Rannekkeen pituus avattuna 240 cm.

Historiaa:

Alkujaan paracord-narua käytettiin toisen maailmansodan aikoihin Yhdysvaltain armeijan laskuvarjoissa. Sotilaat hyödynsivät narua muun muassa leiriytymismajoitusten rakentamisessa, varusteiden korjaamisessa ja varakengännauhoina. Sotilaat punoivat paracordista rannekkeita, jotta mukana olisi aina vahvaa narua. Myöhemmin tapa siirtyi retkeilijöiden, metsästäjien ja survival-harrastajien pariin.

Paracord on 100 % nylonia. Narussa on seitsemän sisälankaa, joista jokainen on punottu kolmella ohuemmalla langalla. Se ei hajoa eikä haurastu. Sisälankoja voi purkaa ja käyttää vaatteiden ja varusteiden korjaamiseen tai vahvistamiseen sekä hätätapauksessa kalastussiimana. 

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi